Boekhouding

 

Als boekhouder ben ik gespecialiseerd in eenmanszaken.
Ik ben er voor de kleine zelfstandigen zoals freelancers, ZZP-ers en ondernemers met een kleine tot middelgrote onderneming.
Of je nog moet starten of je al jaren onderneemt, ik help graag.

 

We beginnen met een eerste afspraak (meestal online) en spreken alles door. Indien nodig richten we je boekhouding in, koppelen we de bankrekeningen en spreken we goed met elkaar door hoe we e.e.a. gaan aanpakken. Daarna ga ik voor je aan het werk en pak alles op zoals afgesproken.
 

Elke maand krijg je een overzicht van je inkomsten en uitgaven en de btw.
Elk kwartaal krijg je een uitgebreid overzicht en doe ik je btw aangifte.

In januari krijg je van mij een jaar overzicht met je balans, winst en verliesrekening en alle eventuele belangrijke zaken die voor jouw bedrijf van toepassing zijn.

 

Ik vindt goed contact en vertrouwen belangrijk.
Wil je graag ervaren hoe het je bevalt? Een proeftijd is bij mij geen probleem.
Je zit bij mij nooit ergens echt lang aan vast. Een samenwerking moet goed zijn. Wederzijds vertrouwen is belangrijk als het gaat om je administratie.

 

Zelf doen vs Uitbesteden

Schuif jij de boekhouding ook vaak voor je uit? Geen tijd, geen prioriteit.. altijd wel wat beters te doen?

En dan opeens is het kwartaal voorbij, moet je de btw aangifte weer gaan doen en dus stamp je de boekhouding van het hele kwartaal in een paar dagen snel in je boekhouding...

Herkenbaar?

 

Veel ondernemers doen dat zo. Je boekhouding komt vaak op het laatst. Heel begrijpelijk. De administratie kost kostbare tijd die jij aan veel belangrijkere dingen kan besteden.

Maar ook zonde. Want goede cijfers die up to date zijn vertellen je veel over je bedrijf.
Als je inkoop en omzet niet meer goed in balans zijn dan is het belangrijk dat je dat snel ziet en snel actie kan ondernemen.
Als je marge elke maand een beetje minder wordt wil je dat meteen weten, dan kan je er wat aan doen voordat het eigenlijk al te laat is.

 

Uitbesteden kan je heel veel tijd, energie en ook geld opleveren.
Bijvoorbeeld als jij geen gevoel voor cijfers hebt je veel liever gewoon lekker creatief bezig bent.

Omdat je alle papieren, bonnen, facturen en alles wat met je boekhouding te maken heeft over de schutting gooit hoef jij er geen tijd en energie aan te besteden. Dat scheelt je niet alleen tijd, het levert vaak ook energie op omdat die last van je schouders af is. Je hebt dan wat minder op je to - do lijstje. Dat is altijd goed voor je mindset.

 

Ook kan het je wel degelijk geld opleveren, bijvoorbeeld omdat je in die uren die je nu niet bezig hoeft met je administratie je bezig bent met je omzet. Met waar jij goed in bent. Als je die uren besteed aan marketing gaat je bedrijf beter lopen.
Ook kan het indirect geld opleveren omdat je geen fouten hebt in je boekhouding, de aangiftes kloppen en je dus ook geen boetes krijgt bij een boekencontrole.

 

Geïnteresseerd?

Neem geheel vrijblijvend contact met me op.

Bel me of stuur een bericht op 06 12 11 85 28
Of mail naar: karen@karenadministratie.nl